Bourgondisch Beetsterzwaag sfeervol en druk

BEETSTERZWAAG – Culinair en cultureel festival Bourgondisch Beetsterzwaag heeft een zeer succesvolle tweede editie achter de rug.

Afgelopen weekend vonden ruim 7500 bezoekers de weg naar het sfeervol ingerichte Lycklamapark.

Bezoekers genoten volop van de lekkere hapjes en drankjes die werden geserveerd bij de in totaal achttien foodtrucks, lokale smaakmakers en barren. En kinderen hadden het erg naar hun zin op het kinderplein met een eigen kinderbar. De bredere opzet van het festival, met meer muziek en dit jaar ook theater, werd bijzonder gewaardeerd.

,,Een mooie aanzet om de opzet van het festival nog verder te verbreden”, aldus de organisatoren. Een van de hoogtepunten was het optreden van publiekstrekker Elske DeWall op zaterdagavond.

Blij met verbeteringen

Publiek en organisatie waren ook bijzonder te spreken over de verbeteringen die waren doorgevoerd ten opzichte van de eerste editie van vorig jaar. ,,Toen was het op sommige momenten te druk op bepaalde delen in het park en met verkeer in- en rond Beetsterzwaag. Door een andere inrichting van het festivalterrein en een aantal verkeersmaatregelen, waren er het afgelopen weekend, ondanks een hoger aantal bezoekers, nergens opstoppingen.”

Bijzonder visitekaartje

Met een festival van deze allure verstevigt Beetsterzwaag haar culinaire en culturele aantrekkingskracht. Bezoekers uit verschillende delen van het land waren onder de indruk van de bijzondere sfeer en de kwaliteit van het aanbod. Met de hulp en inzet van veel enthousiaste vrijwilligers en goede lokale ondernemers in een prachtige omgeving, is Bourgondisch Beetsterzwaag inmiddels een bijzonder visitekaartje voor de regio.

Bron: www.dewoudklank.nl

Foto: Grietje van der Reijnst-Brak / www.hetstaaterop.nl

Sacha de Vries